Aircoservice

Met een goedwerkende airco kunt u veilig rijden in de zomer én de winter. Doe daarom geregeld een aircoservice bij Reinders Autoservice.

De airco draagt bij aan uw comfort, maar ook uw veiligheid. Met de airco kunt u namelijk in alle weersomstandigheden veilig en ontspannen blijven rijden. In de zomer zorgt de airco ervoor dat u fris achter het stuur zit en in de winter dat uw autoruiten niet beslaan. Het is belangrijk dat uw airco goed blijft werken. Laat daarom uw airco met regelmaat controleren en onderhouden bij Reinders Autoservice.

Aircoservice voor de zomer- en winterperiode

Als de temperatuur boven de 35 graden is, reageert een persoon 20 procent trager. Dit betekent dat u ook in de auto minder snel reageert wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Bij hogere temperaturen zorgt de airco er dus voor dat u een snelle reactievermogen heeft en met een koel hoofd achter het stuur zit. Het is daarom erg belangrijk dat uw airco goed werkt in de zomer.

Niet alleen in de zomerperiode is de airco van belang. In de winter zorgt de airco ervoor dat de autoruiten minder snel beslaan en u met goed zicht de weg op kunt. Droge warme lucht uit de airco is de meest effectieve manier om weer goed zicht door uw belagen of bevroren voorruiten te krijgen. Daarnaast helpt de airco om vocht uit de auto te drijven. Bovendien blijft uw systeem in goede conditie als u regelmatig uw airco aanzet.

De volgende punten worden gecontroleerd tijdens een aircoservice:

  • Of uw airco naar behoren functioneert.
  • Of uw interieurfilter schoon is.
  • Uw airco wordt weer bijgevuld.

Koudemiddel in de airco

Koudemiddel zorgt ervoor dat de airco goed werkt. Door regelmatig gebruik van de airco verliest het systeem 10 procent koudemiddel per jaar. Als gevolg gaat uw airco minder koelen. Naast het koelen, smeert koudemiddel alle draaiende onderdelen. Bij teveel verlies van koudemiddel zal het systeem drooglopen. Dit kan voor dure reparaties zorgen. Voorkom hoge kosten, laat uw airco controleren en onderhouden door Reinders Autoservice. Maak nu een afspraak, bel naar 0523-272994 of plan hier uw afspraak.